Így lábalhatunk ki a válságból

Cséfalvay: pénzügyi stabilitás és reformok is kellenek

A gazdaságstratégiáért felelős államtitkár szerint az öt éve tartó világgazdasági válság igazi megoldásához a pénzügyi stabilitás elérésével párhuzamosan véghezvitt reformokon át vezet az út.

2013.08.28 11:17MTI
Cséfalvay Zoltán (Fotó: MTI)

A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerdán Budapesten, a Századvég Politikai Iskola Alapítvány első Közép-európai Nyári Egyetemén tartott előadásában azt mondta: a krízis eddigi éveiben kipróbált, egy adott területre koncentráló megoldások nem működtek, így önmagában sem a 2008-2009-ben alkalmazott pénzügyi élénkítés, sem a fiskális fegyelem "tűzzel-vassal" betartása nem volt megfelelő válasz.

Az igazi megoldást a pénzügyi stabilitás elérésével párhuzamosan véghezvitt, az adott ország versenyképességéhez szükséges reformok egyszerre jelentik - mondta Cséfalvay Zoltán. Kiemelte: Magyarország sikeresen véghezvitte a fiskális stabilizációt, aminek kézzelfogható jelei az EU által indított túlzottdeficit-eljárás megszüntetése vagy az IMF-hitel visszafizetése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.