Megelégedés

Cséfalvay: elfogadta a kormány az innovációs stratégiát

Elfogadta a kormány az évtized végéig szóló Nemzeti Kutatás-fejlesztési és Innovációs Stratégiát.

2013.06.13 16:25MTI

Cséfalvay Zoltán a nemzetgazdasági minisztérium gazdaságstratégiáért felelős államtitkára rámutatott: a program két legfontosabb célkitűzése, hogy az évtized végére a kutatás-fejlesztésre fordított összegek a GDP 1,2 százalékáról 1,8 százalékra emelkedjenek, továbbá, hogy a jelenlegi 37 ezer kutató helyett több mint 50 ezer kutató dolgozzon Magyarországon.

Az államtitkár szerint a stratégia végrehajtása során a K+F adóoldali ösztönzésének további bővítésére van szükség, amellyel kapcsolatosan külön munkacsoportot hoz létre a Nemzetgazdasági Minisztérium. Ezen kívül a stratégia egyebek mellett sokoldalú eszközrendszerrel segíti az akadémiai-egyetemi és vállalati szektorok közötti együttműködést, az innovatív kezdő, valamint technológia-intenzív vállalkozásokat is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.