Felpörgött az USA

Jelentősen csökkent az amerikai külkereskedelmi hiány júniusban

Az Egyesült Államok júniusi külkereskedelmi deficitje a vártnál nagyobb mértékben csökkent, 2009 októbere óta a legkisebb volt, miközben az export rekordszintre emelkedett.

2013.08.06 15:21MTI

A júniusi külkereskedelmi hiány 22,4 százalékkal 34,22 milliárd dollárra csökkent a májusi 44,10 milliárd dollárról, az elemzők 43,5 milliárd dollár deficitre számítottak.

Júniusban az amerikai import 2,5 százalékkal 225,4 milliárd dollárra csökkent, jelentős mértékben az olajbehozatal visszaesésére, amely 2010 novembere óta a legalacsonyabb volt.

Az amerikai export 2,2 százalékkal rekordszintre, 191,2 milliárd dollárra ugrott.

Az Egyesült Államok második legnagyobb kereskedelmi partnerével, Kínával folytatott kereskedelemben a hiány 26,6 milliárd dollárra csökkent a májusi 27,9 milliárd dollárról. Az ázsiai országba irányuló amerikai kivitel 4,5 százalékkal nőtt, az onnan származó behozatal 2,2 százalékkal csökkent.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.