Júniusban

162,3 milliárd forint hiánnyal zárt az államháztartás

Az államháztartás központi alrendszerének hiánya júniusban 162,3 milliárd forint volt, az év első hat hónapjában a deficit 721,7 milliárd forintot tett ki, ami az éves előirányzat 82,0 százaléka.

2013.07.08 16:09MTI

Az államháztartás törvényi előirányzata 879,8 milliárd forintnyi pénzforgalmi hiányt tartalmaz 2013-ra. 

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye szerint az államháztartáson belül a központi költségvetés 186,4 milliárd forintos hiánnyal, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 14,7 milliárd forintos többlettel, az elkülönített állami pénzalapok 9,4 milliárdos szufficittel zártak júniusban.
 
A múlt év első hat hónapjában az államháztartás központi alrendszerének hiánya 517,7 milliárd forint volt, ami az akkori előirányzat 85,2 százalékát tette ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.