IMF/EU

Korlátozott államcsőd-osztályzatot adott Ciprusnak a Fitch Ratings

Korlátozott szuverén nem törlesztői - vagyis részleges államcsődöt jelző - szintre sorolta vissza Ciprus hosszú lejáratú hazai államadós-kötelezettségeinek osztályzatát pénteken a Fitch Ratings, a Cipruson végrehajtott kötvénycserével indokolva a lépést.

2013.06.28 20:15MTI

A nemzetközi hitelminősítő péntek este Londonban közölte, hogy az eddigi "CCC"-ről "RD"-re (Restricted Default) rontotta az érintett adósbesorolást.

A Fitch londoni szakelemzői szerint a leminősítés tükrözi a cég azon véleményét, hogy a kötvénytranzakció értékvesztéssel végrehajtott adósságcserének - distressed debt exchange (DDE) - minősül.

A ciprusi kormány a Fitch pénteki lépésének előzményeként bejelentette, hogy egymilliárd euró értékű, eredetileg 2016 első negyedévéig - az IMF/EU-segélyprogram határidejéig - lejáró államkötvényt a befektetőkkel egyeztetve 5-10 éves lejáratú állampapírra cserélt ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.