Gyermekétkeztetési feladatokra is jut

17 milliárd forintos támogatási többletforrásról döntött a kormány

A határozat értelmében az idei költségvetésben köznevelési feladatellátás és irányítás intézményei cím terhére 3 milliárd forintot a helyi önkormányzatok támogatására csoportosítanak át.

2013.06.11 22:07MTI
Fotó: MTI

Összesen 17 milliárd forintnyi támogatási többletforrás biztosítását, s ezenfelül a helyi önkormányzatok támogatására további 3 milliárd forint átcsoportosítását rendelte el a kormány - derül ki a Magyar Közlöny keddi számából.

A 2013. évi központi költségvetésnek a szerkezetátalakítási tartalék felhasználási irányairól szóló kormányhatározata szerint a helyi önkormányzatok működésének általános támogatására 6 milliárd forint, a gyermekétkeztetési feladatok kiegészítő támogatására 4 milliárd forint, a szociális és gyermekjóléti feladatok finanszírozásának kiegészítő támogatására 4 milliárd forintos többletforrásról döntöttek.

A január 1-jét megelőzően a megyei intézményfenntartó központok fenntartásában lévő köznevelési intézmények működtetésének kiegészítő támogatására 3 milliárd forintos keretet állapítottak meg. Ezenfelül a határozat értelmében az idei költségvetésben köznevelési feladatellátás és irányítás intézményei cím terhére 3 milliárd forintot a helyi önkormányzatok támogatására csoportosítanak át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.