Budapesti Értéktőzsde

Részvényenként 105 forint osztalékot fizet a BÉT

Részvényenként 105 forint osztalékot fizet a tavalyi eredményéből a Budapesti Értéktőzsde a közgyűlés csütörtöki döntése alapján.

2013.05.16 15:53MTI

A társaság 2012-es évi, 576 millió forint adózott nyereségének 98,61 százalékát szétosztja a tulajdonosok között.
   
Tavaly 205 forint volt a részvényenkénti osztalék, az alapjául szolgáló 2011. évi nyereség is duplája volt a 2012. évinek.
   
Katona Zsolt, a tőzsde vezérigazgatója a közlemény szerint kifejtette, hogy a globálisan tapasztalható forgalom-visszaesés a BÉT eredményében is érezhető volt, amelyhez a hazai tőkepiacon tapasztalható, kiszámíthatatlan befektetési környezet is hozzájárult. Hozzátette, hogy nagy várakozással tekint a Xetra rendszer idénre tervezett indulása elé.
   
A BÉT tavalyi közgyűlésének döntése alapján a tőzsde kereskedési rendszerét a Xetra rendszerre cserélik az idén. A tervek szerint júniusban kezdődik a tőzsdetagoknál a tesztelés, és december 6-án indul élesben az új kereskedési rendszer.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.