Devizapiac

Végre! Erősödött a forint

Erősödött a forint árfolyama csütörtökön délelőtt a főbb devizákhoz képest.

2013.05.16 10:21MTI

Az eurót valamivel 10 óra előtt 290,96 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben, a reggeli 291,50 és a szerda délutáni 291,89 forint után. Szerdán jelentősen erősödött a forint az elemzői várakozásoknál kedvezőbb első negyedéves GDP-növekedési adatra, az euró jegyzése a reggeli 294,50 forint körüli értékről délutánra 292 forint alá csökkent. 

A kereskedők szerint csütörtökön a lengyel zloty eladások és ezzel párhuzamosan a forint vételek mozgatják az árfolyamot, aminek oka, hogy a lengyel GDP lényegesen rosszabb lett a magyarnál. Nap közben esetleg piacmozgató hatású lehet Matolcsy György jegybankelnök délelőtti sajtótájékoztatója is, bár a piaci szereplők nem várnak nagy horderejű bejelentéseket. 

A dollárt 226,20 forinton jegyezték csütörtökön délelőtt, míg szerdán délután 226,79 forintot ért. A svájci frank árfolyama 233,23 forintra csökkent az előző délutáni 234,34 forintról. A japán jen 2,2075 forintot ért csütörtökön délelőtt a szerda délutáni 2,2193 forint után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.