12 százalék

Mastercard: a profit nőtt, de a bevétel elmaradt a várttól

Elemzők 6,18 dollár részvényarányos nyereséget és 1,93 milliárd dollár bevételt vártak.

2013.05.01 15:26MTI

A bankkártyás fizetés terjedése révén nőtt a MasterCard nyeresége az idei első negyedévben, a bevételei viszont elmaradtak a várttól.

Az amerikai cég szerdai közleménye szerint globálisan 12 százalékkal 766 millió dollárra, egy részvényre vetítve 6,23 dollárra emelkedett az adózott eredmény az egy évvel korábbi 682 millióról, részvényenként 5,36 dollárról.

A bevétel 8,4 százalékkal, 1,91 milliárd dollárra nőtt annak köszönhetően, hogy 12 százalékkal bővült a tranzakciók száma, és 16 százalékkal nőtt a határokon átnyúló tranzakciók volumene.

Elemzők 6,18 dollár részvényarányos nyereséget és 1,93 milliárd dollár bevételt vártak.

A MasterCard kártyákkal teljesített fizetések értéke 690 milliárd dollárt tett ki, ami 10,5 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.

A MasterCard nem nyújt hitelt, tevékenysége a tranzakciók lebonyolítására korlátozódik, bevétele pedig mindenekelőtt a tranzakciókért felszámított díjból származik. A kockázatot a kártyát kibocsátó partner - jellemzően bank - viseli.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.