Plusz 119 ezer

Amerikai magánszektor: a vártnál kevésbé bővült a foglalkoztatás

Az amerikai munkaügyi minisztérium statisztikai hivatala pénteken közli áprilisi, a gazdaság egészére vonatkozó munkaerő-piaci adatait.

2013.05.01 14:42MTI

Az Egyesült Államokban a szakértők által vártnál szerényebben, 119 ezerrel nőtt áprilisban a foglalkoztatottak száma a magánszektorban - derült ki az ADP adatfeldolgozó szolgálat szerdán kiadott havi országos foglalkoztatási jelentéséből (National Employment Report).

A szakértők nagyobb, 155 ezres növekedést vártak.

A jelentés, a mezőgazdaságot leszámítva, a magánszektor valamennyi területét lefedi.

Az amerikai munkaügyi minisztérium statisztikai hivatala pénteken közli áprilisi, a gazdaság egészére vonatkozó munkaerő-piaci adatait. Elemzők 148 ezer fős növekedésre számítanak, a munkanélküliségi ráta pedig valószínűleg a márciusi 7,6 százalékon stagnált a múlt hónapban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.