Márciusban

Horvátországban csökkent a munkanélküliség

Horvátországban márciusban minimálisan csökkent a munkanélküliség februárhoz képest, de magasabb volt a ráta tavaly márciushoz képest az ország statisztikai hivatalának kedden közölt adatai szerint.

2013.04.23 19:03MTI

Március végén 368 558 munkanélkülit tartottak nyilván a 4,3 millió lakosú Horvátországban. A munkanélküliségi ráta 21,6 százalékra mérséklődött a februári 21,9 százalékról, míg tavaly márciusban 20,0 százalék volt.
   
Horvátországban az elmúlt tíz évben 2008 augusztusában volt a legalacsonyabb a munkanélküliség, akkor 12,3 százalékot tett ki. 
   
A horvát hazai össztermék (GDP) 2 százalékkal csökkent 2012-ben az előző évhez viszonyítva. Ez volt a negyedik egymást követő év, hogy zsugorodott a horvát GDP.
   
Horvátország a tervek szerint július elsején csatlakozik az Európai Unióhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.