Devizapiac

Alacsony forgalom mellett gyengült délelőtt a forint

Alacsony forgalmú, illikvid piacon gyengült csütörtök délelőtt a forint az euróval szemben.

2013.04.25 11:29MTI

Az eurót 302,31 forinton jegyezték nem sokkal háromnegyed 11 előtt. A reggeli órákban még 300,55 forint környékén állt az euró/forint kurzus.
   
Az MTI által megkérdezett devizakereskedő szerint az elmúlt napok-hetek fejleménye, hogy gyengélkedik a forint. Mint mondta, a német gazdaság rosszabb teljesítménye kihat valamennyi régiós devizára, és egyelőre tart az ebből fakadó gyengülő tendencia.
   
A kereskedő szerint a meglehetősen illikvid piacon darabosan mozog az euró forintárfolyama. Kifejtette: a forint most nincs a nemzetközi piacok figyelmének középpontjában, így kevés a külföldi befektetői aktivitás, és eltűnt a napon belüli spekulációs forgalom. Ha valaki új pozíciót nyit, akkor fél forinttal elmozdul az euróárfolyam - magyarázott a devizakereskedő, aki szerint az elkövetkező napokban akár 303 forint, egy hónapos időtávon belül pedig 310 forint közelébe is emelkedhet az euróárfolyam.
   
Az euró dollárárfolyama kissé csökkent a reggeli szintekhez képest. 1,3036 dolláron jegyezték az eurót a reggeli 1,3043 dollár után.
   
A forint a többi fontos devizához képest is gyengült délelőtt. A frank 245,09 forint a reggeli 243,70 forint után, a dollár 231,86 forintra nőtt 230,45 forintról, míg a jen 2,3376 forint a reggeli 2,3211 forint után.
   
A lengyel zloty a forinttal párhuzamosan gyengült, az euró 4,1541 zloty csütörtök délelőtt.
   
A cseh korona erősödött az euróhoz képest: az eurót 25,885 koronán jegyezték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.