Devizapiac

A rossz német adat ellenére stabilan oldalaz a forint

A kis reggeli kilengés után a korábbi árfolyamszintek közelében mozgott szerda délelőtt az euró forintárfolyama annak ellenére, hogy egy vártnál rosszabb német adat miatt az euró átmenetileg kissé gyengült a dollárral szemben.

2013.04.24 11:21MTI

Az euró 299,54 forint volt szerda délelőtt nem sokkal háromnegyed 11 előtt, szinte ugyanannyi mint kora hajnalban. A reggeli órákban rövid időre 300 forint közelébe, egyszer-egyszer pedig e fölé emelkedett az eurójegyzés.
   
Az MTI által megkérdezett banki devizakereskedő szerint 300,25-300,50 forint közelében mindig van kereslet a forintra, így ez egyfajta lokális korlát az árfolyam szempontjából. Rendkívül alacsony a piaci likviditás, és ennek tükrében szűknek mondható az a sáv, amelyben az euróárfolyam szerda délelőtt mozog.
   
Az elemző szerint jelenleg halott a piac, a jegybankelnök múlt heti nyilatkozata óta a világgal megy jobbra-balra a forint, most mindenki arra figyel, hogy mikor jön új hír a Magyar Nemzeti Bank részéről. A kéthetes jegybanki eszköz korlátozása mindenképp negatív a forint szempontjából.
   
Az euró dollárárfolyama átmenetileg kissé gyengült szerda délelőtt, miután az Ifo által közzétett német üzleti hangulatmutató a piaci várakozásoknál gyengébb lett. A 7000 vállalatvezető megkérdezésével összeállított üzleti hangulatmutató 104,4 pontra süllyedt a márciusi 106,7 pontról. Elemzők 106,2 pontos értéket vártak.
   
Az euró dollárárfolyama az adatközlés hatására a reggel többé-kevésbé tartott 1,3-as szintről 1,298-ra esett, háromnegyed 11 körül azonban már ismét 1,3 közelében járt.
   
A többi fontos nemzetközi devizához képest is a reggeli szintek közelében mozgott késő délelőtt a forint. A dollárt 230,30 forinton, a frankot 243,78 forinton, a jent pedig 2,3143 forinton jegyezték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.