Keleti nyitás

Szijjártó: Magyarország támogatja Moldova integrációs törekvéseit

Szijjártó Péter kedden Budapesten fogadta Octavian Calmic moldovai gazdasági miniszterhelyettest. A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára Magyarország támogatásáról biztosította Moldova európai integrációs törekvéseit.

2013.04.23 17:02MTI

Az államtitkár az MTI-vel közölte: a Magyar-Moldovai Gazdasági Vegyesbizottság ülése előtt szűk körű társelnöki megbeszélésen tájékoztatta moldovai kollégáját arról, hogy a kormány keleti nyitás politikájának pillére a balkáni országokkal való szoros gazdasági együttműködés felépítése.
   
Magyarország már EU-elnöksége alatt is jelentős támogatást nyújtott a moldovai integrációs törekvéseknek a keleti partnerség keretében és a jövőben is számíthatnak támogatására. A magyar környezetvédelmi és vízgazdálkodási cégek kifejezetten érdeklődnek a moldovai fejlesztési projektekben való részvétel iránt, amire a moldovai kormány nyitott.
   
"Terveink között szerepel a moldovai állami légitársaság és magyar műszaki cégek közötti együttműködés elősegítése, együttműködünk jogharmonizációs területeken, valamint ösztönözzük a cégeket közös vállalatok létrehozására olyan harmadik piacokon történő együttműködés érdekében, ahol a Moldovai Köztársaság szabadkereskedelmi egyezményekkel rendelkezik" - mondta Szijjártó Péter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.