Megszűnnek a korlátozások

Kevés román és bolgár készül brit munkavállalásra

A román és a bolgár lakosság csekély hányada tett tényleges előkészületeket arra, hogy a korlátozások ez év végi lejárta után Nagy-Britanniában vállaljon munkát a BBC megbízásából végzett felmérések szerint.

2013.04.22 18:25MTI

A román és a bolgár állampolgárokkal szembeni átmeneti brit letelepülési korlátozások megszűnésének közeledtével egyre gyakrabban kerülnek napvilágra becslések arról, hogy a két délkelet-európai tagállamból hány munkavállaló érkezése várható a brit munkapiacra.
 
A BBC televízió Newsnight című politikai hírmagazinjának megbízásából elvégzett - a brit közszolgálati médiatársaság által hétfőn ismertetett - közvélemény-kutatás kimutatta, hogy a bolgárok 2,8 százaléka, a románoknak pedig mindössze 0,3 százaléka kezdett hozzá szervezetten - munkaközvetítő ügynökség bevonásával - a nagy-britanniai munkalehetőségek felderítéséhez. 

Önállóan, munkaközvetítő szervezetek igénybe vétele nélkül a megkérdezett bolgárok 1,4 százaléka, a románok 0,7 százaléka keres munkát Nagy-Britanniában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.