7,6 milliárd euró

Német befektető szemet vetett a Douwe Egberts anyacégére

A JAB részvényenként 12,75 euró vételi ajánlatot tehet a D.E Master Blendersre.

2013.04.12 09:07MTI

A német JAB befektetési cég talán már a hét végéig vételi ajánlatot tesz a Magyarországon is érdekelt Douwe Egberts kávégyártó anyacégére, a D.E Master Blenders 1753-ra az ügylethez közel álló forrás közlése szerint.

Az ügylet értéke mintegy 7,6 milliárd euró lehet. A JAB a milliárdos Reimann család befektetési vállalkozása.

A JAB célja egy globális kávécég létrehozása. Ennek érdekében már felvásárolt két márkát az Egyesült Államokban, és a portfóliót most ki akarja bővíteni a holland céggel, amelynek erősek az európai pozíciói.

A tárgyalásokhoz közel álló, név nélkül nyilatkozó forrás szerint a JAB részvényenként 12,75 euró vételi ajánlatot tehet a D.E Master Blendersre, amelyben már eddig is több mint 15 százalékos tulajdonhányada van.

A D.E Master Blenders árfolyama csütörtökön 0,91 százalékos emelkedéssel 12,23 eurón zárt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.