Simor és Matolcsy helyett

Varga Mihály képviseli Magyarországot a nemzetközi pénzügyi szervezetekben

Varga Mihály új nemzetgazdasági miniszter képviseli Magyarországot több nemzetközi szervezet irányító testületében Simor András volt jegybankelnököt, illetve Matolcsy György volt nemzetgazdasági minisztert váltva.

2013.04.05 20:26MTI

Az erről szóló kormányhatározat a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg. A Nemzetközi Valutaalap Kormányzótanácsában Simor Andrást váltja Varga Mihály, a Magyarországot képviselő helyettes kormányzói tisztségben.
 
A Nemzetközi Újjáépítési és Fejlesztési Bank Kormányzótanácsában a Magyarországot képviselő kormányzói tisztségben, továbbá az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank Kormányzótanácsában szintén a Magyarországot képviselő kormányzói tisztségben Matolcsy Györgyöt váltja Varga Mihály.
 
A váltás visszamenőleg, március 7-től hatályos. Az érintett nemzetközi pénzügyi intézményeket a külügyminiszter tájékoztatja a változásokról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.