A kompenzáció összege még vita tárgya

Varga: a kormány szerdán tárgyal a pénztárgépekről

"A kormány szerdai ülésén foglalkozik újra a pénztárgépek kérdésével, s azzal, hogy az új gépek beszerzése milyen kompenzációval történjen."

2013.03.26 13:50MTI

Varga Mihály kedden, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) tett munkalátogatása alkalmából tartott sajtótájékoztatót. 

Mint a nemzetgazdasági miniszter elmondta, nagyon egyszerű rendszerre törekszenek, a kompenzáció összegéről még vita van, de azt szeretnék, ha nem lenne akadálya a pénztárgépcserének. 

Az átállás május 31-i határideje tarthatónak tűnik, s a parlament által jóváhagyott bevételt reményeik szerint realizálni tudják. A kormány ugyancsak szerdán foglalkozik azzal, hogy milyen további lépéseket javasoljon, miután az Európai Bizottság nem támogatta a fordított adózás bevezetését az élősertés, félsertés és takarmányok értékesítésére vonatkozóan. 

A ciprusi helyzetre utalva Varga Mihály kifejtette: a magyar kormány a bankokat adóztatja, nem a betéteseket. Úgy vélekedett, a legnagyobb védettséget az adja a magyar betéteseknek, ha hazahozzák a pénzüket. Erre büntetőkamat nélkül volt is lehetőség - emékeztetett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.