Budapesti Értéktőzsde

Elemzők: a jegybanki bejelentést várják a befektetők

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) délelőtti bejelentéséig óvatos kereskedés lehet a Budapesti Értéktőzsdén, bár a nemzetközi hangulat optimista.

2013.04.04 09:31MTI

 A Magyar Nemzeti Bank elnöke, Matolcsy György sajtótájékoztatót tart csütörtökön délelőtt, várhatóan stratégiai döntésekről. Ezt követően a jegybank szakértői a hitelösztönzés jegybanki lehetőségeiről tartanak elemzői fórumot.
   
Horváth Ákos, az Equilor elemzője kifejtette, hogy a szerdai esés után emelkedés jöhet, a BÉT is kisebb pluszban nyithat. A nemzetközi hangulat kedvező, miután a japán jegybank az eddigi eszközvásárlási programját felváltó, új "minőségi és mennyiségi" lazítási programot jelentett be - fejtette ki a szakértő.
   
Hozzáfűzte: csütörtökön az MNB bejelentése mellett az Európai Központi Bank és a Bank of England kamatdöntése adhat irányt az árfolyamoknak.
   
Varjú Péter, az Erste üzletkötője szerint az MNB délelőtt 11 órai sajtótájékoztatójáig óvatos kereskedés várható a BÉT-en. Hozzátette, hogy a forint is gyenge, ami mutatja a magyar piaci helyzet bizonytalanságát.
   
A szakértő szerint az MNB bejelentése egyértelműen piacmozgató lesz; utána az OTP árfolyamát érdemes figyelni.
   
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 166,95 pontos, 0,92 százalékos csökkenéssel, 17 930,84 ponton zárt szerdán.
   
A részvénypiac forgalma 13,3 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.
   
A Mol ára 320 forinttal, 1,87 százalékkal 16 750 forintra csökkent, 1,2 milliárd forintos forgalomban.
   
Az OTP részvények ára 102 forinttal, 2,38 százalékkal 4175 forintra esett, forgalmuk 9,9 milliárd forintot tett ki.
   
A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 420 forintot ért, forgalma 925,2 millió forint volt.
   
A Richter árfolyama 520 forinttal, 1,53 százalékkal 34 400 forintra erősödött, forgalma 832,5 millió forintot ért el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.