Az állami bevételekért

Adóamnesztiát tervez a szlovák kormány

A szlovák kormány adóamnesztiában részesítené a vállalatokat annak érdekében, hogy hazavigyék külföldről pénzüket, és ezzel növeljék az állami bevételeket.

2013.03.26 11:51MTI

A pénzügyminisztérium idei gazdasági programjában szerepel többek között az a kitétel, hogy a vállalatokra nem vetnének ki bírságot adóelkerülés miatt abban az esetben, ha önként hazaviszik külföldi adóparadicsomokban vagy offshore cégekben elhelyezett pénzüket, és megfizetik utána az adót.
 
Az adóamnesztia formája, illetve bevezetésének időpontja egyelőre nem ismert. Magyarországon tavaly, év végén zárult le az a kétéves program, amelyben ha valaki hazautalta a külföldről származó vagy offshore cégben, külföldi bankszámlán tartott pénzét, és itthon 10 százalék adót fizetett, a vagyon eredetét sem a magyar adóhatóság, sem az igazságszolgáltatás nem firtathatja. A program keretében közel 100 milliárd forintot utaltak haza, ami 9,67 milliárd forint adóbevételt hozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.