Ciprusi mentőcsomag

Bankszanálási törvényt jelentett be a jegybank Cipruson

A ciprusi jegybank csütörtökön olyan törvényt nyújtott be a nicosiai törvényhozásnak, amely átstrukturálná a szigetországi bankrendszert.

2013.03.21 19:47MTI

Ez azt jelenti, hogy biztosítaná a bankbetéteket 100 ezer euró összegig, és egyben lehetővé tenné az euróövezeti mentőcsomag lehívását és az Európai Központi Bank likviditásnyújtásának fenntartását.

A jegybankelnök csütörtök este úgy fogalmazott: javasolták a sürgős tárgysorozatba vételt és az azonnali elfogadást. Panikosz Demetriadisz szerint a törvény végrehajtása lehetővé tenné, hogy a ciprusi bankok már kedden újra kinyissanak.

Mindeközben az ország második legnagyobb pénzintézete 260 eurós készpénzfelvételi korlátot vezetett be a nagy igénybevétel miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.