Az üzemanyag is egyre drágább

Ősszel drágulhat a tömegközlekedés?

Elképzelhető, hogy a forint erősödésének és a nagyobb kitermelésnek köszönhetően napokon belül csökkennek a magyarországi kutaknál az üzemanyagárak, ám feltehetőleg így sem kerülhető el, hogy ősszel emelkedjenek a közösségi közlekedés tarifái - írta a hétfői Népszava.

2008.06.23 08:06Népszava

A lap szerint a szakemberek azt jósolják, hogy hosszú távon kihat a közösségi közlekedés tarifáira is az üzemanyagok árának drasztikus emelkedése. Ha a hajtóanyag ára csak tíz százalékkal drágul, az annyi pluszköltséget jelent például a Volán-társaságoknak, amiből évente 70 új autóbuszt vehetnének.

A MÁV-Start Zrt.-nél közölték, hogy egyelőre nincs tudomásuk arról, hogy a közeljövőben az üzemanyagárak miatt változnának a vonatjegyek árai. A Volán Egyesülés autóbusz-közlekedési igazgatója is azt mondta, jelenleg nincs információja arról, hogy követheti-e újabb drágulás a tavalyi áremeléseket.

A BKV-nál azt közölték a lap érdeklődésére, hogy nem kívánnak kompenzációt kérni a tarifákról dönteni hivatott fővárosi közgyűléstől, s egyelőre azt sem tervezik, hogy viteldíj-emelési javaslattal álljanak elő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.