Egyre több cég csatlakozik...

Új bérletek: Több közlekedési társaság újít a BKV mintájára

A BKV Zrt. sikeres, új havi, naptár-független bérletfajtájának forgalomba hozása után, és annak mintájára, a Volán társaságoknál és a MÁV-nál is megjelentek 2008. május 1-jétől a 30 napos bérletek. Most újabb közlekedési társaság csatlakozik az előzőekhez, június 1-jétől a Miskolci Városi Közlekedési Zrt. is bevezeti az új bérletfajtát.

2008.05.31 14:40bkv.hu

A BKV Zrt. sikeres, új havi, naptár-független bérletfajtájának forgalomba hozása után, és annak mintájára, a Volán társaságoknál és a MÁV-nál is megjelentek 2008. május 1-jétől a 30 napos bérletek.

Most újabb közlekedési társaság csatlakozik az előzőekhez, június 1-jétől a Miskolci Városi Közlekedési Zrt. is bevezeti az új bérletfajtát. Ezeket a szelvényeket az utasok az adott naptári hónap hosszához igazodva vásárolhatják meg.

Az újfajta bérletszelvények a BKV-nál, tetszőlegesen megválasztott kezdőnaptól a következő hónap azonos napját megelőző naptári nap 24.00 órájáig érvényesek.

A Fővárosi Közgyűlés tavaly decemberi döntése alapján 2008. január 2-án a Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaságnál vezették be elsőként az ilyen, új típusú havi bérletszelvényeket, a régi havi bérletek helyett.

A megújult havi bérlet bevezetésével az volt a célja a BKV-nak, hogy csökkentse, illetve megszüntesse a jegypénztárak előtti hónap eleji sorban állás kellemetlenségeit.

Az MVK Zrt. újítása annyiban tér el a budapesti példától, hogy ott a havibérlet megtartása mellett jelennek meg a 30 napos bérletek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.