Nyereséges terület lesz

Kósa: megválik a járóbeteg-szakellátástól a debreceni önkormányzat

A debreceni járóbeteg-szakellátás integrációját sürgette a város fideszes polgármestere csütörtökön a hajdú-bihari megyeszékhely ez évi költségvetéséről szóló közgyűlési vitát megelőző felszólalásában.

2013.02.28 13:29MTI

Kósa Lajos szerint semmi nem indokolja, hogy egy kétszázezres lakosú városban három elkülönült egészségügyi szolgáltató - önkormányzat, Kenézy kórház, egyetemi klinika - legyen. 

A polgármester ugyanakkor cáfolta, hogy azért adná át a város az államnak a járóbeteg-szakellátást, mert ez a fajta ellátás tavaly 40 millió forint veszteséget okozott Debrecennek. Egyrészt a 40 százalékos eredményesség-javulás, másrészt a finanszírozás változása miatt az idén már nyereséges lesz ez a terület, ennek ellenére mind a városnak, mind az államnak, mind pedig a betegeknek az integráció az érdeke - mondta Kósa Lajos. 

Közlése szerint a rendszert jelenleg számtalan átfedés jellemzi, "kapacitás-felesleget" tartanak fenn, ezért az integráció elkerülhetetlen. A város ez évi költségvetésében már nem is tervezték a járóbeteg-szakellátás finanszírozását. Első lépésként intézménnyé alakítják át a járóbeteg-szakellátót, majd létrejöhet az integráció a klinikával - jelezte Kósa Lajos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.