Fidesz-KDNP-frakcióülés

Kósa: megpróbáltuk áttekinteni az ellenzék helyzetét

Politikai helyzetértékelést tartott gyulai ülésén a Fidesz-KDNP-frakció kedd este. Megpróbálták áttekinteni az ellenzék helyzetét, de Kósa Lajos szavai szerint ez nem sikerült.

2013.02.06 14:23MTI

Arra a kérdésre, hogy miről beszélt Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök kedd este, a Fidesz ügyvezető alelnöke a tanácskozás szerdai szünetében újságíróknak azt mondta: "általános politikai helyzetértékelés volt, próbáltuk értelmezni az ellenzék mozgását, de nem sikerült, kiderült, senki nem érti. Éppen hogy össze tudtuk szedni, hány potenciális baloldali párt van".
   
Emellett költségvetési kérdéseket is érintettek, és megállapították, hogy a mostani előrejelzések alapján még optimistábbak lehetnek, mint decemberben voltak - közölte a kormánypárti politikus. Mint mondta, az év felénél tudnak majd állást foglalni abban, hogyan alakulnak az adatok. "Most meg megyünk előre: még van ezermilliárd forint olyan európai fejlesztési pénz, amit ki kell fizetni, és gőzerővel kell dolgozni azon, hogy ezek a projektek menjenek" - hangsúlyozta.
   
Azzal kapcsolatban, hogy Bajnai Gordon, az Együtt 2014 választói mozgalom társalapítója vitára hívta Orbán Viktort, Kósa Lajos azt felelte: hatalmi harc zajlik, hogy ki legyen a baloldal vezetője. "Míg ez nem dőlt el, addig egy ilyen felvetés igazából a baloldali hatalmi küzdelem szükséges velejárója" - fogalmazott, eldönthetetlennek nevezve, hogy kivel is kellene vitatkozni.
   
Hozzátette azt is, hogy egyébként még az sem világos, miről kellene vitázni, hiszen a baloldalon "egyszerre mondanak mindenfélét".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.