Idén

Húszmilliárdot fizet ki az állam a megyei önkormányzatok adósságára

Csaknem húszmilliárd forintot fizet ki az idén az állam a megyei önkormányzatoktól átvett hitelek törlesztésére és a kamatokra.

2013.02.22 14:45MTI

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az MSZP-s Varga Zoltán írásbeli kérdésére válaszolt. 

A parlamenti honlapon pénteken közzétett dokumentumban az olvasható, hogy a központi költségvetés ugyanolyan feltételekkel, kamatkondíciókkal törleszti az adósságot, mint az önkormányzatok tették volna. A megyei önkormányzatoktól 2011-ben átvállalt hitelek közül a forintalapúakat az állam még abban az évben előtörlesztette, a - döntően változó kamatozású - devizahitelek összege pedig az idei év elején csaknem 92 milliárd forintot tett ki. 

Az állam az átvállalt és 2013 elején még fennálló hitelekre az idén várhatóan 17,6 milliárd forint törlesztést és 1,74 milliárd forint kamatot fizet ki - olvasható a tájékoztatásban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.