Méltányos bérmegállapodás

A LIGA támogatja a Dunaferrnél sztrájkoló dolgozókat

A LIGA Szakszervezetek támogatja a Dunaferrnél sztrájkoló munkavállalókat, és jelen lesz a szerdai budapesti orosz nagykövetség elé szervezett demonstráción is.

2013.02.21 12:00MTI

A szakszervezeti szövetség csütörtöki közleményében emlékeztet arra, hogy a határozatlan idejű sztrájk - amelynek célja a méltányos bérmegállapodás - február 20-án kezdődött a Dunaferrnél.    

A határozatlan idejű általános sztrájkot az ISD Dunaferr Zrt. két reprezentatív szakszervezete jelentette be, miután előbb a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség, majd a Dunaferr Ifjúsági Szervezet is elutasította a munkáltató múlt pénteki bérfejlesztési ajánlatát.    

Közölték a cégvezetéssel, hogy készek további egyeztető tárgyalásokra.     Az ISD Dunaferr Zrt. menedzsmentje kedden az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában azt írta, hogy a szakszervezeti követelés és a cégvezetés által ajánlottak között a különbség olyan kis mértékű, ami miatt nem szabadna kockáztatni a cég jövőjét.    

Evgeny Tankhilevich cégvezető véleménye szerint a sztrájk a dolgozók és a munkáltató szempontjából egyaránt hátrányos: közvetlen anyagi kárt okoz a vállalatnak, bizalomvesztéssel jár az üzleti partnerek részéről, és veszélybe sodorja a jövőbeni fejlesztéseket.    

A LIGA közleményében kiemeli: teljes támogatásáról biztosítja a Dunaferrnél sztrájkoló munkavállalókat, és jelen lesz a jövő szerdai budapesti orosz nagykövetség elé szervezett demonstráción is.     Csütörtökön a sztrájkbizottság elnöke, Mucsi Zoltán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy már a kokszolóban dolgozók is csatlakoztak a munkabeszüntetéshez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.