Új piacra törhetne be

Lengyelország érdeklődik a szlovák vasúti fuvarozó iránt

A lengyel állami vasúttársaság is érdeklődik a szlovák vasúti teherfuvarozó cég, a ZSSK Cargo megvásárlása iránt.

2013.02.17 12:51MTI

Szlovák lapbeszámolók szerint Európa második legnagyobb árufuvarozója, a lengyel PKP Cargo számára a szlovák piac egyike a legvonzóbbaknak a térségben a jelentős vasúti forgalom miatt. 

A szlovákoknak azért lenne előnyös az üzlet, mert betörhetnének olyan, számukra még feltáratlan piacokra, ahol a lengyel cég már megvetette a lábát: ide tartoznak egyebek mellett a skandináv országok, a FÁK államai, vagy Kína. A pénzügyi nehézségekkel küszködő szlovák vasúttársaságot már évek óta próbálja privatizálni a kormány, de az eddigi próbálkozások sikertelenek voltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.