Dollárkötvény

Fitch: a kibocsátás igazolja Magyarország piaci hozzáférését

Magyarország visszatérése a nemzetközi tőkepiacra azt jelzi, hogy az ország képes fedezni 2013-2014-es költségvetési és külső finanszírozási igényét a hazai tőkepiac túlzott megterhelése nélkül.

2013.02.14 15:03MTI

A nemzetközi hitelminősítő a héten végrehajtott 3,25 milliárd dolláros magyar szuverén kötvénykibocsátással kapcsolatos értékelésében kiemelte azt a véleményét, hogy a sikeres kibocsátás igazolja a cég által a magyar államadós-osztályzat kilátásának múlt havi javításához alapul vett indokokat, vagyis azt, hogy Magyarországnak továbbra is elégséges nemzetközi tőkepiaci hozzáférése lesz az idén lejáró devizaadósságok megújításához.
 
A Fitch londoni elemzői hangsúlyozták ugyanakkor azt is, hogy a dollárkötvény-kibocsátás még tovább csökkenti a kapcsolatok újrafelvételének esélyeit a Nemzetközi Valutaalappal (IMF).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.