Csaknem négyszeres túljegyzés

ÁKK: jelentős befektetői érdeklődés volt a dollárkötvények iránt

Kiemelkedő volt a befektetői érdeklődés a kedden kibocsátott dollárkötvények iránt, a csaknem négyszeres túljegyzésnek köszönhetően a kötvényeket az eredeti árindikációnál szűkebben sikerült árazni.

2013.02.13 10:56MTI

Magyarország idei első nemzetközi kötvénykibocsátására került sor kedden. Az 1,25 milliárd dollár összegű 5 éves futamidejű, 4,125 százalékos fix kamatot fizető sorozat hozama 3,35 százalékponttal, a 2 milliárd dollár összegű, 10 éves futamidejű, évi 5,375 százalékos fix kamatot fizető sorozat hozama 3,45 százalékponttal  haladja meg a referenciának számító hasonló futamidejű amerikai kormánykötvények hozamát - jelezte az ÁKK.
   
A 2018. február 19-én lejáró ötéves futamidejű kötvényt 99,58 százalékon bocsátották ki, a 2023. február 21-én lejáró tízéves futamidejű kötvényt pedig 99,564 százalékon.
   
A kötvénykibocsátás főszervezője a BNP Paribas, a Citigroup, a Deutsche Bank és a Goldman Sachs pénzintézet volt.
   
A befolyó összeget az ÁKK általános finanszírozási célokra fogja felhasználni - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.