EU-csúcs

Elkezdődött az uniós csúcstalálkozó

Az eredeti tervekhez képest csaknem hatórás csúszással elkezdődött csütörtök este az Európai Unió állam- és kormányfőinek rendkívüli csúcstalálkozója, amelynek célja, hogy sikerüljön megállapodásra jutni az EU 2014 és 2020 közötti többéves pénzügyi keretéről (multiannual financial framework, MFF).

2013.02.07 21:08MTI

Az előzetes információk szerint a mostani csúcsra kidolgozott dokumentum a teljes hétéves periódusra 15 milliárd euróval kevesebb uniós kötelezettségvállalást és 30 milliárd euróval kevesebb tényleges kifizetést tartalmaz, mint a novemberben félbehagyott egyeztetésre készült megállapodás-tervezet. A mostani dokumentum diplomáciai források szerint 956,9 milliárd euró kötelezettségvállalást és 912 milliárd euró körüli kifizetést tenne lehetővé 2014 és 2020 között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.