EU-csúcs

Csúszik az uniós csúcs kezdete, még készül az új Rompuy-javaslat

A korábban meghirdetettnél két és fél órával később kezdődik csütörtökön Brüsszelben a rendkívüli EU-csúcstalálkozó, hogy elvégezzék az utolsó simításokat is a 2014 és 2020 közötti időszakra szóló uniós keretköltségvetésre vonatkozó kompromisszumos javaslaton - vált ismertté uniós forrásból.

2013.02.07 14:04MTI

A javaslatot Herman Van Rompuy, a tagországok állam- és kormányfői alkotta Európai Tanács elnöke terjeszti a vezetők elé. A legfrissebb értesülések szerint a javaslat a tényleges kiadások terén további mintegy 30 milliárd euróval, alig 900 milliárd euró fölé csökkentené az említett időszakra vonatkozó teljes büdzsét.

A csúcs immár délután hat óra körül várható kezdete előtt háromoldalú egyeztetést tart a keretköltségvetésről Brüsszelben Francois Hollande francia elnök, valamint Mario Monti olasz és Mariano Rajoy spanyol kormányfő - jelentette be csütörtökön a francia elnöki hivatal.

Hollande szerda este Angela Merkel német kancellárral folytatott megbeszélést ugyanebben a témakörben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.