Januárban

Tízhónapos csúcson az euróövezeti BMI

Tízhónapos csúcsra szökött januárban az euróövezeti összetett beszerzési menedzser index értéke.

2013.02.05 10:48MTI

A Markit piackutató intézet csütörtöki közlése szerint az euróövezeti BMI 48,6 pontra nőtt januárban végleges adat szerint a decemberi 47,2 pontról. A január vége felé közölt előzetes januári adat 48,2 pont volt. A szolgáltatási ágazat mutatója szintén tíz havi csúcsra 48,6 pontra nőtt a decemberi 47,8 pontról. 

A német szolgáltatási BMI 52 pontról 55,7 pontra ugrott a múlt hónapban. Az index 50 pont feletti értéke a vizsgált ágazat teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi. A januári érték arra enged következtetni, hogy lassult az euróövezeti visszaesés, annak ellenére, hogy az elkövetkező időszakban még viszonylag kedvezőtlen negyedik negyedévi adatok láthatnak majd napvilágot. 

A Reuters által megkérdezett elemzők szerint az euróövezet GDP-je 0,4 százalékkal zsugorodott a december végével zárult három hónapban, és a folyó negyedévben is csak stagnál a gazdaság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.