2,5 milliós beruházás

Szálloda- és termálfürdő felújítás a debreceni Nagyerdőben

A debreceni Nagyerdő rehabilitációs programjának részeként megújul az Aquaticum termálszálló, a termálfürdő, és korszerűsítik az egészségügyi szolgáltatások feltételeit.

2013.01.31 18:38MTI

A nyáron kezdődő 2,5 milliárd forintos beruházáshoz összesen 1,7 milliárd forint uniós támogatást nyert a Debreceni Gyógyfürdő Kft. - mondta Kósa Lajos csütörtökön sajtótájékoztatón. 

Debrecen fideszes polgármestere hozzátette: miután a gyógyfürdő teljes területét érintő kiemelt pályázatuk nem kapott támogatást, a cég egyidejűleg az Észak-alföldi Regionális Operatív Program három különálló pályázatán jutott forráshoz. Papp László (Fidesz) stratégiai alpolgármester megjegyezte: az elkövetkező 1,5-2 évben több mint 20 milliárd forint értékű beruházás valósul meg a Nagyerdőben: a gyógyszálló és a gyógyfürdő mellett felépül az új nagyerdei stadion, megújul a parkerdő, a botanikus kert és a Pallagi út is. 

A gyógyfürdő és a gyógyszálló rekonstrukciójával az egészség- és termálturizmus feltételei jelentős mértékben javulnak Debrecenben, amit - reményeik szerint - a várost nyugat-európai nagyvárosokkal összekötő menetrend szerinti légijáratok felhasználásával külföldi gyógyulni vágyók is igénybe vesznek - fűzte hozzá Papp László. 

Fazekas Lajos, a Debreceni Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a munkálatokat a fürdő, illetve a szálló egy-egy területének a lezárásával ütemezik, így a vendégek folyamatosan igénybe vehetik az Aquaticum gyógy- és fürdőközpont szolgáltatásait a beruházás ideje alatt is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.