Folytatódnak

Budapesti járatot is töröltek a német repülőtéri sztrájkok miatt

Folytatódik pénteken a magánbiztonsági szolgálatok dolgozóinak sztrájkja a düsseldorfi és a köln-bonni repülőtéren. A Lufthansa német légitársaság reggelig egy Düsseldorfból Budapestre közlekedő járatát törölte.

2013.01.25 09:06MTI

A munkabeszüntetés Düsseldorfban péntek este 22 óráig, a köln-bonni repülőtéren 20 óráig tart. Addig késésekre és járatkimaradásokra, a biztonsági ellenőrzésénél pedig a szokásosnál jóval hosszabb várakozási időre kell számítani.

A düsseldorfi a harmadik legnagyobb német repülőtér, az utasok száma évente nagyjából 20 millió. Csütörtökön a tervezett 530-ból 147 járatot kellett törölni. A köln-bonni repülőtéren pedig a tervezett 170 járat harmada maradt ki a sztrájk miatt.

A munkabeszüntetés oka, hogy megrekedtek a bértárgyalások a munkaadók és a repülőtéri biztonsági szakmában dolgozó munkavállalókat képviselő Verdi szakszervezeti szövetség között. A Verdi szerint mintegy 30 százalékos béremelésre van szüksége az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban dolgozó összes, mintegy 34 ezer biztonsági őrnek és szakembernek. A munkaadók szerint a bérkövetelés túlzott, a munkabeszüntetés pedig aránytalanul nagy fennakadást okoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.