Béremelés, munkaidő, leépítések

Figyelmeztető sztrájk a Coca-Cola németországi üzemeiben

Figyelmeztető sztrájkot tartanak ötven németországi Coca-Cola-üzemben a dolgozók a jövő héten hétfőtől, hogy nyomatékot adjanak bérköveteléseiknek.

2013.01.18 17:28MTI

Az NGG ágazati szakszervezeti szövetség pénteki bejelentése szerint az üzemekben egymástól eltérő napokon néhány órára leteszik a munkát. A németországi Coca-Cola több mint tízezer dolgozójára vonatkozó kollektív szerződésről január 30-án tartanak újabb tárgyalási fordulót. 

A munkáltatók és a szakszervezet között nincs egyetértés a béremelés, a munkaidő, illetve a leépítések kérdésében. Az érdekvédelmi szervezet hat százalékos béremelést kér tizenkét hónapra, a munkáltató viszont az első évben 2,5, majd a következő évben 2 százalékos emelést ajánl. 

Emellett a munkáltató emelné a nyugdíjjárulékot, havi 100 euróval támogatná a dolgozói átképzést, cserébe a korábbihoz képest rugalmasabb munkavégzést kíván a kollektív szerződésben rögzíteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.