A bevétel 12,34 milliárd dollárra emelkedett

Áremelések miatt is nőtt a Coca-Cola profitja

Részben az áremelések, valamint a költségcsökkentések hatására 3 százalékkal nőtt a Coca-Cola Co., a világ elsőszámú üdítőgyártójának a profitja az idei harmadik negyedévben.

2012.10.16 14:39MTI

A cég keddi közlése szerint a bevétel 1 százalékkal, 12,34 milliárd dollárra emelkedett, ami azonban némileg elmaradt a szakérők által várt 12,4 milliárd dollártól.

Az adózott eredmény 2,31 milliárd dollár, részvényarányosan 50 cent volt a szeptember 28-ig tartó három hónapban az egy évvel korábbi 2,22 milliárd dollár, részvényenként 48 cent után. Egyszeri tételek nélkül számolva a részvényarányos eredmény 51 cent lett, megfelelve a várakozásoknak.

Az eladott mennyiség globálisan 4 százalékkal nőtt, a világ minden térségében sikerült bővülést elérni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.