Nem meglepő

Mélyült a válság a görög kiskereskedelemben

Két éve a legnagyobb mértékben csökkent a kiskereskedelmi forgalom Görögországban októberben, miután a jelentős munkanélküliséget eredményező megszorító intézkedések miatt a görögök kevesebbet vásárolnak.

2012.12.31 16:15MTI

A statisztikai hivatal hétfőn ismertetett adatai szerint a kiskereskedelem volumene 18,1 százalékkal esett vissza az egy évvel, és 11,8 százalékkal az egy hónappal korábbihoz képest. Augusztusban még csak 9 százalék körüli volt a tizenkét havi csökkenés.

Utoljára 2010 decemberben zsugorodott ennél nagyobb mértékben a forgalom éves szinten, majdnem 20 százalékkal.

Egyelőre nem is látszik a kibontakozás a válság sújtotta országban. A harmadik negyedévi 7 százalékos évesített GDP-csökkenés az öt éve tartó recesszió elhúzódását sejteti: a kormány hivatalos prognózisa szerint 2013-ban további 4,5 százalékos csökkenés várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.