A dinnye-, valamint a zöldség-gyümölcs ügyben

Állásfoglalást kért a GVH elnöke két mezőgazdasági kartellügyben

A dinnye-, valamint a zöldség-gyümölcs kartell ügyben állásfoglalást kért a vidékfejlesztési minisztertől a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke.

2012.12.21 14:57MTI

 November vége óta a GVH-nak be kell szereznie a vidékfejlesztési miniszter állásfoglalását, amennyiben versenykorlátozó megállapodás gyanúja miatt folytat versenyfelügyeleti eljárást mezőgazdasági piaci szereplők ellen.
   
A GVH elnöke által kért állásfoglalás két ügyhöz kötődik. Az elsőben a hivatal azt vizsgálja, hogy az eljárás alá vont vállalkozások részt vettek-e versenykorlátozó megállapodásban, amikor vélhetően az idei görögdinnye árakról egyeztettek.
   
A másik eljárásban a GVH azt vizsgálja, hogy az eljárás alá vont vállalkozások - mint ajánlattevők - a Magyarországon 2010 novemberét követően kiírt, zöldség és gyümölcs beszerzésekre vonatkozó közbeszerzések keretében összejátszottak-e egymással.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.