Hitelminősítés

NGM: Magyarország stabil kilátásokkal rendelkezik

Magyarország valóban stabil kilátásokkal rendelkezik.

2012.12.20 17:36MTI

A kormány egyetért a Fitch Ratings értékelésével, és úgy látja, hogy már az egyik nagy nemzetközi hitelminősítő is felismerte azokat a gazdaságpolitikai intézkedéseket, amelyek eredményeképpen az elmúlt két évben Magyarország sikeresen és tartósan csökkenő pályára állította az államadósságot, fenntartható fiskális konszolidációt hajtott végre - közölte az NGM az MTI-vel.
 
A nemzetgazdasági tárca közleménye szerint a fenntartható fiskális konszolidáció révén "Magyarország 2013-ban végre lekerülhet az uniós szégyenpadról". "A magyar pénzügyi mutatók az előző minősítéshez képest javultak: a hiányunk 3 százalék alatt marad, az államadósság csökken, a CDS-felár csökkent, a forint jól teljesít, az ország külső finanszírozási képessége a régióban a legmagasabb és tartósan, biztonsággal tudjuk magunkat finanszírozni a piacról" - összegzett az NGM. 

Hozzátették: a kormány a sikeres fiskális stabilitás megteremtését követően most már a növekedésre tud fókuszálni. "A megtett intézkedések, valamint a következő évekre vonatkozó stratégiánk részletes bemutatásával további pozitív minősítésekre számíthat az ország" - áll a nemzetgazdasági tárca közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.