Megkezdhetik a kutatást

Hatályba lépett a Mol kutatási koncessziós szerződése Romániában

A Mol Nyrt. megkapta a román állam jóváhagyását az EX-6 (Curtici) kutatási blokk koncessziós szerződéséhez, és ezzel megkezdheti a kutatást a területen.

2012.12.14 18:58MTI

A társaság értékelése alapján a blokk ígéretes olaj- és gázpotenciállal rendelkezik. A koncessziós szerződés 2012. december 12-én lépett hatályba, miután megjelent a román hivatalos közlönyben. A közlemény felidézi, hogy a Mol és partnere, az Expert Petroleum 2010-ben, a Román Nemzeti Ásványi Nyersanyag Ügynökség által meghirdetett 10. kutatási pályázaton nyert kutatási engedélyt három blokkra.
 
A koncessziós szerződéseket 2011. április 19-én írták alá. A most ratifikált EX-6 blokk - a 10. kutatási pályázaton elnyert két másik blokkhoz hasonlóan - a Pannon-medencében helyezkedik el. A kutatási időszak két hároméves fázisra oszlik, amelyből a második opcionális. A minimum munkaprogram szeizmikus méréseket és fúrási programot tartalmaz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.