Kiszámíthatatlan gazdaságpolitika

Leminősítette Ukrajnát a Standard & Poor's

Leminősítette Ukrajna eddig is mélyen spekulatív államadós-besorolásait pénteken a Standard & Poor's.

2012.12.07 11:38MTI

A hitelminősítő egyebek mellett a következő években esedékessé váló jelentős devizaadósság-törlesztések finanszírozásával, valamint az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatos bizonytalanságokra hivatkozott.

A nemzetközi hitelminősítő pénteken Londonban közölte, hogy az eddigi "B plusz"-ról egy fokozattal "B"-re rontotta Ukrajna hosszú lejáratú szuverén hazai és devizaadósságának osztályzatát, és az új besorolásra is további leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátást hagyott érvényben.

A hét közepén egy másik nagy nemzetközi hitelminősítő csoport, a Moody's Investors Service is leminősítette Ukrajnát, ugyancsak a tervezett új IMF-program körüli bizonytalansággal, valamint a nehezen kiszámítható gazdaságpolitikával indokolva a döntést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.