Hivatalosan 2002 óta van érvényben

Ukrajna 2016-ig meghosszabbította termőföld-eladási moratóriumát

Az ukrán parlament kedden megszavazta az állami termőföld eladási moratóriumának meghosszabbítását 2016. január 1-jéig.

2012.11.20 19:00MTI

A törvénymódosítást a 450 fős parlament 269 képviselője támogatta. A most módosított, jelenleg hatályban lévő jogszabály szerint 2013. január 1-jén szabaddá vált volna a termőföldvásárlás Ukrajnában. Az országban hivatalosan 2002 óta van érvényben moratórium a termőföld eladására. 

Egyes elemzők szerint nem gazdasági, hanem politikai oka van az eladási tilalom meghosszabbításának, ami mellett a jelenlegi ellenzék kardoskodott tartva attól, hogy ukrán oligarchák kezébe kerül az ipari nagyvállalatok után az ukrán termőföld is. Viktor Janukovics elnök korábban több alkalommal - legutóbb 2011 októberében - beszélt arról, hogy már az idén szabaddá kellene tenni a termőföldvásárlást Ukrajnában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.