Nem állami forrásbevonás

Varga: az Eximbank kötvénykibocsátása mindenképpen teszt jellegű

Az Eximbank meghirdetett devizakötvény-kibocsátása mindenképpen teszt jellegű, de nem állami forrásbevonásról van szó.

2012.12.06 13:52MTI

Varga Mihály, hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter a Joint Venture Szövetség rendezvényén úgy fogalmazott: az Eximbank jelentős forrásokat szeretne bevonni, a már elindult, és előttük álló projektek finanszírozására. 

A kormány bízik abban, hogy erős lesz a kereslet, és reméli, hogy még az idei évben sor kerülhet az aukciós könyv lezárására - tette hozzá. Piaci források szerdán jelezték, hogy az állami tulajdonban lévő Eximbank 500 millió dollár értékben tervez kibocsátani 5 év lejáratú dollárban denominált kötvényt. A kötvénykibocsátó besorolása a Moody's-nál "Ba1", a Standard and Poor's-nál "BB" és "BB plusz" a Fitch-nél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.