A térség újjáélesztéséért

Cégközpontot létesít Fukusimában a TEPCO

Központot hoz létre a térség "újjáélesztése" érdekében Fukusimában a tavaly márciusban balesetet szenvedett helyi atomerőművet birtokló TEPCO energiavállalat.

2012.11.29 16:31MTI

A központ feladata a többi között a nukleáris baleset által érintett lakosok kártalanításának intézése, valamint a környező területek sugármentesítésének levezénylése lesz a cég közleménye szerint. 

A központot 2013. január elsején fogják felállítani egy, a Fukusima-1 erőműtől 20 kilométerre található labdarúgó edzőközpont területén, ahonnan a TEPCO eddig a nukleáris katasztrófa kezelését és az erőmű leszerelésével kapcsolatos műveleteket irányította. A 13 milliárd jenes költséggel felépült edzőközpontot annak idején a TEPCO adományozta Fukusimának, az atombaleset óta azonban futballisták helyett a cég szakemberei lakják a létesítményt. 

"Különböző, a kártérítéssel és a sugármentesítéssel kapcsolatos kérelmeket kívánunk kezelni (a központban). Ennek érdekében megteszünk minden tőlünk telhetőt" - nyilatkozta a helyszínen Isidzaki Josijuki, a balesettel és annak kezelésével kapcsolatban sokat bírált TEPCO ügyvezető igazgató-helyettese, aki a cég fukusimai központját fogja vezetni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.