A fukusimai tragédia miatt kezdeményezték

Megfelelt az uniós stressz-teszten a paksi atomerőmű

A paksi atomerőmű a legtöbb tekintetben kiállta a próbát az Európai Bizottság által a fukusimai katasztrófa miatt kezdeményezett kockázatelemzés folyamán.

2012.10.04 13:25MTI

A bizottság jelentésében méltatják azokat az intézkedéseket, amelyeknek köszönhetően a létesítmény ma már olyan földrengéseknek is ellenáll, amelyek elviselésére eredeti állapotában nem lett volna képes. A jelentésben kiemelik: az erőmű megfelelően védett a Duna áradása vagy egy esetleges gátszakadás ellen. 

Pozitívumként értékelik, hogy a magyar szabályozás előírja, bármelyik reaktor élettartamának meghosszabbításához baleseti vészforgatókönyvek és intézkedési tervek kidolgozása szükséges. A jelentés szerzői ugyanakkor javasolják az atomerőmű alrendszerei, a többi között a szellőzés és a hűtés biztonságosabbá tételét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.