Könyvtár is helyet kap benne

Közösségi térré alakítják a régi iskolát Dunakilitin

Közösségi térré alakítják az egykori iskolát a szigetközi Dunakilitin: rekonstrukcióját követőn a megújult épületben kap helyet egyebek között a könyvtár és a falumúzeum.

2012.11.26 12:20MTI

Szokoli Sándor polgármester hétfőn elmondta az MTI-nek, hogy amióta az alsó tagozatot a felsővel egy helyre költöztették, a régi iskola nedves falú, rossz állapotú épülete üresen áll. Rendbetételére és felszerelésére 55 millió forintot nyertek az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér ( IKSZT) pályázaton, energetikai korszerűsítését pedig 12 millió forinttal tudják támogatni a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) révén. 

Elkészülte után a 430 négyzetméter alapterületű közösségi tér ad otthont az 1900 lakosú Győr- Moson-Sopron megyei település civil szervezeteinek, a gyermekszínjátszóktól a nyugdíjas klubig valamennyi korosztály kisközösségeinek. A megszépült épületben mutatják majd be a falumúzeum helytörténeti gyűjteményét, és a könyvtár is ott lesz. Internetezésre és nagyobb létszámú rendezvények szervezésére ugyancsak lehetőség nyílik az intézményben, amelynek átadását jövő tavaszra tervezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.