Leminősítés nem várható

20-25 milliárdjába kerülhet a biztosítóknak Sandy

A Sandy hurrikán összességében 20-25 milliárd dollár kártérítési költséget jelenthet a biztosítóknak.

2012.11.26 09:50MTI

A svájci Swiss Re 900 millió dollár kárfizetésre készül. Korábban a Fitch Ratings arról értekezett, hogy a globális viszontbiztosítási szektor erőteljes tőkehelyzete révén várhatóan el tudja viselni az Egyesült Államok keleti partvidékén végigsöpört hurrikán kártételeit, ezért nem várható a szektor cégeinek széles körű adósosztályzati leminősítése. A Fitch azzal számol, hogy a vihar biztosítási költségei közel járnak majd a 2008-as Ike hurrikán 13 milliárd dolláros biztosítási kárértékéhez. 

A Sandy előtt az Ike volt a legutóbbi olyan amerikai hurrikán, amely jelentős hatást gyakorolt a globális viszontbiztosítási ágazatra. Az eddigi rekordot a Katrina hurrikán által 2005-ben végzett pusztítás 48 milliárd dolláros, illetve az 1992-es Andrew inflációs kiigazítással átszámolt 25 milliárd dolláros biztosítási kártétele tartja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.