17 hektáron

Ipari park létesül Sepsiszentgyörgy határában

Az első székelyföldi ipari park létrehozásáról írt alá megállapodást csütörtökön Sepsiszentgyörgy polgármestere, és a romániai Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója.

2012.11.15 14:11MTI

Az Agerpres hírügynökség közlése szerint az ipari park a Sepsiszentgyörgy szomszédságában fekvő egykori szépmezői állami gazdaság területén jön létre 17 hektáron, és várhatóan másfél éven belül költözhetnek területére az első vállalkozások. Sztakics Éva, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere az MTI-nek elmondta: a 24 millió lejes (1,45 milliárd forintos) beruházáshoz a fejlesztési ügynökség 10 millió lej támogatást (608 millió forintot) nyújt, az összeg nagyobb részét az önkormányzat biztosítja. 

Az önkormányzat célkitűzése, hogy első lépésben 12 befektetést vonzzanak az ipari parkba, amelyek 450 új munkahelyet hoznak létre. Hozzátette: egyelőre élelmiszer-feldolgozó, fafeldolgozó, valamint számítástechnikai cégek érdeklődtek a lehetőség iránt. Az aláírási ceremónián Antal Árpád polgármester munkahelyteremtő jellege miatt tartotta a legfontosabb pályázati úton megnyert sepsiszentgyörgyi programnak az ipari park létrehozását. A magyar többségű székelyföldi Hargita és Kovászna megyében korábban egyetlen ipari park sem létesült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.