Hónapokig nyomoztak

Gyógyszeripari korrupció a horvátoknál

A horvát államügyészség korrupció és szervezett bűnözés elleni irodája (USKOK) hétfőn Horvátországban vesztegetés gyanújával őrizetbe vette a ludbregi Farmal gyógyszeripari cég egész vezetőségét és 27 területi képviselőjét annak a legalább három hónapja tartó nyomozásnak az eredményeként, amelyet több száz háziorvosra is kiterjesztettek.

2012.11.12 15:52MTI

A német Dermapharm gyógyszeripari vállalathoz tartozó Farmal vezetőit és kereskedelmi képviselőit azzal gyanúsítják, hogy kenőpénzt adtak háziorvosoknak, akik ezért cserébe a gyár készítményeit írták fel a betegeknek. A Slobodna Dalmacija napilap értesülései szerint Rajko Ostojic egészségügyi minisztert Mladen Bajic főügyész értesítette az akcióról. Spliti sajtótájékoztatóján a tárcavezető részleteket nem közölt, de megerősítette, hogy az ügyben 350 orvos érintett. 

A dalmáciai lap úgy tudja, hogy a hatóságok mintegy ötven orvos ellen tesznek büntetőfeljelentést. Az ügyről a német kormányt is értesítik, amennyiben a gyanúsítottak kihallgatása során kiderülne, hogy a Dermapharmnak tudomása volt a megvesztegetésről - tette hozzá a horvát sajtó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.